Træn derhjemme med træningsbænke

Hvorfor vil du gerne træne hjemme? Måske fordi det er nemt eller bekvemt for dig, måske fordi du ikke har tid eller penge til at gå i et fitnesscenter. Træningsbænke er en vigtig del af dit træningsudstyr, så hvorfor ikke købe en, hvis du ikke kan besøge noget fitnesscenter? Denne artikel vil hjælpe dig med at vælge de rigtige typer bænke til dit træningsprogram. Hvis det lyder som noget for dig, så skynd dig ind i udvalget og få fat på nogle træningsbænke. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Typer af træningsbænke

Justerbare bænke – disse giver mulighed for hældning, fald og flad bænkpres. Du kan også udføre siddende skulderpres på dem.

Free Weights Benches – de er normalt mindre end justerbare bænke og er gode, hvis du træner med håndvægte i stedet for vægtstænger, fordi det så er lettere at holde dem over hovedet, når du laver skulderpres.

Multifunktionsbænke – disse er gode, hvis du leder efter en alt-i-en-løsning. De har justerbare indstillinger for hældning, fald og flad bænk, og de har også benforlængertilbehør, så du kan opbygge dine ben og samtidig opbygge andre muskler. Disse bænke er som regel dyre, men de holder hele livet.

Ved du, hvilke træningsbænke der passer til dig?

En ting du skal tjekke, før du køber træningsbænke, er hvilken type øvelser du vil lave på dem. Du bør helt sikkert få justerbare bænke, hvis du har til hensigt at lave bænkpres. Hvis ikke, vil det måske være bedre at få en anden type bænk til dine behov. Den eneste øvelse, som folk nogle gange udfører på bænke med frie vægte, er skulderpres, men det er den eneste. Bænke med benforlængere er normalt heller ikke særlig populære, for for at bruge dem skal man ligge ned, hvilket er en ulempe, hvis man også skal lave sit-ups.

Under alle omstændigheder skal du være forsigtig, hvis du leder efter en multifunktionsbænk med alle mulige tilbehør og nyttige gimmicks – den ser måske cool ud, men den er ikke god for din træning, hvis den ikke øger muskelmassen. Bænke skal være enkle og traditionelle for at dine muskler kan vokse hurtigere!

For fitnessudstyr til hjemmet er justerbarheden meget vigtig. Du kan gøre din træning mere varieret ved at bruge justerbare bænke eller andet træningsudstyr.