Supervin.dk – Køb Tempranillo online

Den spanske rødvin Tempranillo er en klassisk vin i sin fylde og farve. Typisk kendetegnet for denne vin er en tyk fylde, med en smuk rød farve, der samtidig har en højere syrlighed og moderat alkoholprocent, der gør den let tilgængelig i den umiddelbare oplevelse og parrer godt med mad. Beskrivelserne for aroma og smagen af denne type rødvin ledes ofte over til røde frugter og bær såsom jord- og kirsebær. Andre notationer kan være blomme, urter eller endda tobak og vanilje, som typisk bliver stærkere, jo længere tid den har lagret i egetræstønder.

Tempranillo vin til tapas og andre spanske retter

Tempranillo er kendt som en genganger i det spanske køkken, da den går fantastisk godt til langt de fleste retter, som serveres i den varmere del af Europa. Tempranillo rødvin kan være god til lette retter som tapas, hvor den kan få lov til at udgøre en lige så stor del af menuen som de mange små anretninger af f.eks. oliven, chorizopølse el.lign. Samtidig har den en særlig evne til at tilpasse sig større anretninger som retter med lam eller flere variationer af oste, hvor den med sin frugtige smag og tilbagevendende spor af vanilje, tobak og urter gør sig fænomenalt i sammenspillet med f.eks. en fed gedeost.

Tempranillo er spansk tradition

Denne rødvins drue er en druesort, der forekommer at have det bedst i kalkede jordområder, som netop befinder sig i Rioja og Ribera del Duero regionerne i Spanien. Den er også særligt kendt og påskønnet i Portugal, hvor man har et lignende klima som det spanske. Dog har den senere udbredt sig verdenen over som f.eks. Mexico, New Zealand, USA, Australien, Syd Afrika og Tyrkiet, hvor den siden 90’erne har oplevet en form for renæssance, da man tidligere ikke troede den kunne overleve uden for Rioja-regionen. I Portugal benytter man også denne Tempranillo drue til at lave port vin.

God service og hurtig levering

Når du køber Tempranillo rødvin inde på Supervin.dk, er du altid i gode hænder. Vi hjælper dig altid gerne, hvis du har spørgsmål eller lignende, og vores kunder har altid førsteprioritet. Brug for eksempel chatten til at stille os spørgsmål, og vi vil gøre vores bedste for at svare hurtigst muligt. Vi bestræber os desuden på hurtig levering. Som udgangspunkt får du dine varer næste dag, hvis du bestiller inden kl. 14. Hvis varen er udsolgt vil der oftest gå 3-4 dage. God fornøjelse med din Tempranillo rødvin!