Spar på dit energiforbrug med en varmeveksler

Har du en bolig, der er tilsluttet fjernvarme, men du ønsker i virkeligheden at spare penge på opvarmning af af dit forbrugsvand. Så er det din heldige dag. Løsningen er nemlig intet ringere end en varmeveksler. Sætter du en varmeveksler op imod varmevandsbeholder, så er varmeveksleren en god løsning, da den rent faktisk kun bruger energi, når du skal bruge varmt vand. Med en varmeveksler kan du spare helt op til 40 % på dit samlede energiforbrug i forhold til en varmevandsbeholder. Du opnår også en del besparelse, da du ikke behøver at have et depot af vand som skal bruge energi på at holde det vand varmt. Størstedelen af varmevandsbeholderen energi går på at holde vandet varmt, hvor der med en varmeveksler kun bliver brugt energi når du rent faktisk skal bruge varmt vand. Få derfor købt dig en varmeveksler i dag.

Spar penge ved en varmeveksler

Som sagt så får du altså varmt vand når du skal bruge det med en varmeveksler, fremfor en varmvandsbeholder, der holder vandet varmt i et depot hele tiden og bruger energi på det. En stor fordel ved veksleren er også at den først varmer vandet op når du tænder for den varme hane og på den måde vil du aldrig løbe tør for varmt vand, hvilket du kan risikere med en varmevandsbeholder. Du undgår også en masse sundhedsmæssige udfordringer, der kan opstå ved at vandet bliver opbevaret i beholder. Udover at bruge veksleren til brugsvand kan du også få en varmeveksler, der kan opvarme vandet i dine radiatorer og give dig gulvvarme. Du kan på den måde spare en masse penge da du får et kontrolleret vandforbrug.

Hvilken varmeveksler skal du vælge?

Når du skal vælge, hvilken varmeveksler du skal have, er det meget vigtigt at du spørger en ekspert til råds. En ekspert kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, hvilken veksler du skal vælge til præcis dit område. Du undgår på den måde at din varmeveksler kommer til at have en dårlig indflydelse på afregningen af dinfjernvarme. Du skal også sørge for at din nye veksler er dimensioneret korrekt så den passer til forbruget af varmt vand i din husstand. Vælger du også en varmeveksler til at varme din radiator og give dig gulvvarme er det vigtigt at du vælger en veksler, der passer til størrelsen af din bolig.