Sådan passer du godt på dit pillefyr

Hvis du har et pillefyr derhjemme, så er du sikkert klar over, at det ikke er helt billigt at købe. Det kommer naturligvis an på fyret, men selvom det er en af de billigere måder at tænde op på, så koster det stadig en del. Derfor er det gerne noget, der skal holde mange år. Hvis du skal sikre, at dit fyr holder længe, så skal du sørge for at passe godt på det. Her kan du læse om, hvor du finder reservedele til dit pillefyr, og hvordan du passer godt på det.

Udskift reservedelene til pillefyr med jævne mellemrum

Når du har et pillefyr derhjemme, så er det en god idé at være klar over, hvilken stand det er i. Hvis du opdager, at nogle elementer ikke fungerer helt eller lige så godt, som de skulle, så kan det være på tide at udskifte dem. Hvis du skal udskifte reservedele til pillefyret, så er det en god idé at vide lidt om det. Du kan nemt finde hjælp til det på nettet. Når du ved, hvilke dele, der skal udskiftes, så handler det egentlig bare om at købe ind. Du kan finde reservedele til pillefyr her.

 

Du kan f.eks. finde en el-tænder, som kan tænde op i fyret. Du kan finde en smelteslange. Du kan også finde et brændrør eller gearmotor. Alt hvad du kan have brug for til at fikse dit fyr, kan du finde her. Og endda til rigtig gode priser.

Rengør dit pillefyr

For at sørge for, at dit pillefyr er i fin stand, så bør du rengøre det en gang i mellem. Det skal dog nævnes, at nogle pillefyre ikke skal rengøres. Det kan derfor være en god idé at læse manualen en ekstra gang for at være sikker.

 

Hvis du har et pillefyr, der skal rengøres, så skal du først og fremmest sørge for, at det er slukket og har været slukket i et stykke tid. Fyret skal nemlig gerne være helt koldt, inden du går i gang med rengøringen. Du kan bruge en våd klud til at tørre pillefyret udefra. Tør gerne efter med en tør. Derefter bør du skovle asken ud eller tømme askeskuffen. Det skal gerne gøre 2 gange om måneden ca. – eller alt efter hvor meget du bruger den. Du kan også overveje at støvsuge den resterende aske derinde.