Luft til luft varmepumpe har en masse fordele

En type varmepumpe, der bliver stadig mere populær, er luft til luft-varmepumpen. Som navnet antyder, bruger denne type varmepumpe et fast stof i stedet for en væske som arbejdsvæske. Dette har flere fordele, herunder øget effektivitet og et mindre fodaftryk. Luft til luft-luft-varmepumper i fast form er mere effektive end deres flydende modstykker, fordi de kan fungere ved højere temperaturer. Det betyder, at der er brug for mindre energi til at overføre varme fra udeluften til hjemmets indre. Desuden er solide luft til luft varmepumper med fast luft til luft-varmepumpe mere kompakte, hvilket gør dem ideelle til hjem med begrænset plads.

Spar penge med luft til luft varmepumpe

En elpatron er en komponent, der kan bruges i en luft-til-vand-varmepumpes varmtvandsbeholder. Den hjælper med at opretholde en ensartet temperatur i tanken og kan bruges i situationer, hvor varmepumpen er under pres – enten med et stort husstandsforbrug på samme tid eller ved meget lave temperaturer. Elpatronen er et varmeelement, der drives af elektricitet, og som kun skal køre, når varmepumpen ikke kan følge med efterspørgslen. Dette sikrer, at du altid har tilstrækkeligt varmt vand, selv i vanskelige situationer. Selv om elpatronen medfører nogle ekstra omkostninger til drift af varmepumpen, kan den give dig ro i sindet og øget komfort.

Luft til luft varmepumpe sikre et varmt og dejligt hjem

Når luft til vand-varmepumpen opvarmer det varme brugsvand i varmtvandsbeholderen, ledes det også ind i husstanden til brug. På den måde er dit brugsvand altid tilgængeligt for husets radiatorer og gulvvarme. Luft til vand-varmepumpen returnerer løbende det vand, der bruges til gulvvarme og radiatorer, tilbage til boksen, hvor det opvarmes igen. På denne måde kan du være sikker på, at dit brugsvand altid har en behagelig temperatur. Hvor effektiv en luft/vand-varmepumpe er, afhænger af flere faktorer, f.eks. størrelsen på dit hjem, varmepumpens placering, klimaet udenfor og kvaliteten af installationen. Generelt er en luft til vand-varmepumpe ca. 3-3,5 gange mere effektiv end et fjernvarmesystem, hvilket sparer mange kWh elektricitet. Med en korrekt installeret og velholdt luft til vand-varmepumpe kan du forvente mange års pålidelig drift og betydelige energibesparelser. Luft-til-vand-varmepumper har den højeste effektivitet, når de anvendes sammen med gulvvarmesystemer, der ikke kræver så høje fremløbstemperaturer. Det skyldes, at effektiviteten falder med 2-3 % for hver grad, som fremløbstemperaturen til centralvarmesystemet stiger. Det er nemlig meget vigtigt, om luft-til-vand-varmepumpen skal levere varme til gulvvarme ved 30-35 grader eller skal levere op til 50 grader i radiatoren. Luft-til-vand-varmepumpen har svært ved at generere varme højere end 55 grader celsius. Du kan derfor øge effektiviteten af dine radiatorer ved at udskifte dem med større modeller med en lavere fremløbstemperatur.