Køb legetøj i høj kvalitet til børnene

Der findes et hav af forskellige former for legetøj til børn. Når det gælder børnene, er det en rigtig god idé at prioritere, at det legetøj de leger med, er lavet i nogle ordentlige materialer. Det har eksempelvis længe været på tale, at visse former for plast og gummi kan være skadelige for de små størrelser, og derfor bliver der nu fokuseret mere og mere på, at legetøj til børn bør være lavet af i materialer, der hverken er skadelige eller usunde for børnene. 

Dukker og dukketøj i svensk kvalitet 

En dukke hører til i de fleste børnehjem, og der findes mange forskellige dukker i mange forskellige materialer. En af de producenter, der har skabt en dukke i høj kvalitet og med tanke på barnets sundhed, er den svenske producent af Rubens Barn. Rubens Barn er en dukke lavet i blødt fleece og med aftageligt tøj, og selvom kvaliteten er høj, er der rig mulighed for at finde gode priser på Rubens Barn. Dukkerne er meget populære blandt børnene, fordi dukkerne ser søde og kærlige ud. Derudover kan man købe en masse forskelligt tøj og andet tilbehør, som børnene kan bruge på dukken. Dukkerne findes i forskellige modeller, så der både er en dukke til babyen på 0 år og barnet på 3 år og op. 

Dukker danner gode rammer for leg og udvikling 

Det har altid været populært blandt børn at lege med dukker, og det er da også de færreste børn, der ikke har leget med eller ejer en dukke. Og det er der også en god grund til, for når børn leger med dukker, skaber de helt naturligt rollelege med dukkerne. For børnene er det både en sjov og dejlig måde at lege på. Ofte imiterer børnene også de voksnes adfærd, og det kan være alt fra, hvordan de voksne taler sammen, spiser, laver mad til, hvordan de voksne sover, putter og løser forskellige konflikter. Børnene spejler altså alt gennem legen med dukkerne, og det er en af de bedste måder at lære på. 

Kig efter dette, når du køber legetøj 

Når det gælder legetøj, skal det leve op til alle de regler, der gælder for legetøj. Er legetøjet eksempelvis lavet af blødt plast, bør man være opmærksom på, at legetøjet ikke må indeholde visse former for ftalater, der er et stof, som medvirker til at blødgøre PVC. Er legetøjet lavet af gummi, hvor der er mulighed for, at barnet kan putte det i munden, bør man være opmærksom på, at legetøjet ikke må afgive N-nitrosaminer og nitroserbare stoffer. I stedet kan man kigge efter svanemærket og økologisk produceret legetøj.