10. september 2023

Kan akupunktur hjælpe gravide?

Som gravid er det ganske normalt at være bekymret for de gener, som kan opstå i relation med graviditetsforløbet. Det kan være alt fra meget milde hovedpiner til meget mere presserende udfordringer fra kvalme og opkastninger, søvnbesvær, kraftig hovedpine eller smerter. Men faktisk kan man lindre og minimere disse ubehag med akupunktur. 

Dine fordele ved akupunktur

Der er mange gode fordele forbundet med akupunktur, som er en helt risikofri praksis med en holistisk tilgang til kroppen, som det blandt andet kendes fra akupunktur i Vanløse

Lindring af graviditetsrelaterede smerter

Der er desværre mange gravide kvinder, som oplever smerter i ryggen, hofterne eller andre steder, som en følge af den ekstra belastning, kroppen udsættes for. Akupunktur har vist sig at være effektiv til at lindre disse smerter og give en bedre form for velvære under graviditeten.

Reducer kvalme og opkastninger 

Morgenkvalme er en udbredt udfordring for gravide kvinder. Men også her kan akupunktur gøre en positiv forskel. Akupunktur har vist sig at være effektiv til at reducere kvalme og opkastninger, hvilket gør graviditetsoplevelsen til en helt anden.

Reducerer stress og angst

En graviditet kan naturligvis også medføre øget stress og angst på grund af de fysiske og følelsesmæssige udfordringer, som man gennemgår. Akupunktur kan her gå ind og hjælpe med sin beroligende effekt, hvilket kan bidrage til at reducere stressniveauet og give en meget bedre trivsel i dagligdagen.

Forbedret søvnkvalitet

Mange gravide kvinder oplever søvnforstyrrelser som en del af deres graviditet. Akupunktur kan også her være en kærkommen hjælper, som forbedrer søvnkvaliteten. Søvn er selvsagt en uhyre vigtig forudsætning for at tanke energi til dagens gøremål og til at håndtere den ekstra fysiske belastning, som kroppen er under. 

Styrk bækkenbunden

Akupunktur kan være en del af en omfattende tilgang til at styrke bækkenbunden, hvilket er vigtigt for en sund graviditet, men også en lettere fødsel – underforstået at det kan give en mere smidig fødselsoplevelse. I det hele taget er det vigtigt med en stærk bækkenbund: Der er studier, som viser, at bækkenbundstræning, der opstartes før fødslen, giver bedre mulighed for at både finde, aktivere og styrke bækkenbundsmuskulaturen efter fødslen. Det er vigtigt i forhold til forebyggelse af efterfølgende lidelser.

Forberede kroppen på fødsel

Det er dokumenteret, at akupunktur kan hjælpe med at forberede kroppen på den kommende fødsel, hvor akupunktur i den sidste del af graviditeten balancerer og forbereder kroppen, så fødslen lettere går i gang når kroppen og barnet er klar. 

I det hele taget findes der talrige gode grunde til at starte med akupunktur, når man er gravid.