Hypnose og hypnoterapi
Hvis du spørger nogen, om de tror på hyponose, så er det ofte med en vis skeptisk. Mange betragter det som noget magisk, snyd og bedrag. Men faktisk må de tage deres mening til skamme, for der er faktisk nogle almene principper bag hypnose. Og det kan bruges til flere forskellige problematikker, og psykiske problemer. Dog handler det om, hvor modtagelig man er overfor hypnosen. Hvis du fuldstændig afviser det, og ikke tror på det, er det en vis blokade, for hypnosen, og det er ikke sandsynligt, at du vil blive helbredt, eller få en forbedret situation. Men hvis du går ind med åben sin overfor hypnose, så kan der ske store forandringer.
Hvad er hyponose egentlig?
Hyponose er en form for trance, som man kommer i via en koncentreret opmærksomhed/tilstand. Man kan sige, at man går ind og arbejder med ens underbevidsthed, hvor man her kan ændre mønstre, vaner og andre tilstande. Der er ikke noget magisk over at gå i trance, for det gør de fleste mennesker flere gange i løbet af en dag, vi lægger bare ikke særlig meget mærke til det. Det kan være i skolen, over morgenkaffen, eller om aftenen, når børnene er lagt i seng. Det er en trance, som opstår, hvor man stirrer ud i luften, og er helt tom for tanker og ord. Måske du gør det tit, hvor man er i vågen tilstand, men ikke psykisk tilstede. Det er ikke farligt, og det er bestemt ikke unormalt.
Hyponose er en gammel, religiøs behandlingsmåde, som opstod flere tusinder år tilbage. Man kan behandle fysiske, men også psykiske tilstande ved hjælp af hyponose.
Sådan bliver man hypnotiseret
Det foregår således, at man starter med at taget kontakt til en specialist i hypnose. Det kan være én nær din bopæl, men det kan også være én, som har fået gode anbefalinger. Specialisten kan tilbyde hyponose og hyponoterapi. Ved hyponose, der ligger du på en briks, eller sidder i en behagelig stilling. Hvor man skal lukke øjnene, og lytte til specialisten. Hypnotisøren vil med hjælp af forskellige hypnose-teknikker, få sin klient i en trancetilstand. For eksempel kan hypnotisøren bede dig om at slappe af i kroppen, og blive døsig. Når man er inde i en trancetilstand, er man mere modtagelig overfor påvirkninger, og man vil få besked på, hvordan man vil få det, føle det, eller tænke om noget bestemt, hvilket i fagsproget kaldes for “suggestioner”.
Hypnoterapi er, lidt som navnet siger, at man føre en form for terapi, men blot under en hypnose-tilstand. Nogle af de teknikker man bruger i hypnoterapi, er også nogle teknikker, man bruger til almindelig samtale-terapi. Her kan man gå ind og arbejde med klientens syn på sig selv, hvis man for eksempel har dårlig selvværd, eller har været udsat for traumer eller andet, som kan påvirke én psykisk. Man kan i hypnoterapi få klienten til at tænke tilbage på hændelsen, så man kan opleve situtationen igen. Det kan være, at man har mistet én man har kær, som pludselig blev taget fra én, så kan man spole tiden tilbage, og lade klienten få sagt de ting, som man går og brænder inde med.