Hvad kan massage gør for dig?

Hvad kan massage egentlig gøre for dig? Din første tanke er måske, at det bare føles dejligt, men massage kan faktisk have mange styrke din sundhed og humør på flere måder. I denne oversigt kan du få indblik i blot nogle af dem og lære, hvad en god omgang massage kan gøre for dig.

Generel afslapning

En god omgang massage kan få dig til at føle dig bedre tilpas end en baby i en slyngevugge, så det er bare om at komme i gang. Man føler sig generelt meget afslappet efter massage, da det føles som om, at alt det som tyngede kroppen før er blevet skubbet ud. Det giver ekstra, fornyet energi – ikke bare til i dag, men i flere dage fremover.

Lindrer smerte og ømme muskler

Når man masserer kroppen, øges blodtilførslen til musklerne, præcis som i en massagestol. Den ekstra blodtilførsel hjælper på ømme muskler, som man kan have på grund af en skade eller efter hård fysisk træning. Det løsner op for spændinger, som man kan opbygge i f.eks. nakke og skuldre efter lange dage ved skrivebordet. Ofte bemærker man ikke disse spændinger, da man er blevet vant til dem. Men når først der er blevet løsnet op for dem, vil du undre sig over, at du ikke fik en massage for længe, længe siden.

Bedre humør

Det kan føles som om, at kroppen er renset efter en omgang massage, selvom man egentlig kun har fået masseret sine muskler. Men når kroppen er godt tilpas, vil hovedet som regel også være godt tilpas. Det kan hjælpe på stress og dårligt humør, og gøre din hverdag lige lidt lettere.

Forskellige typer massage

Der findes mange forskellige typer massager, som hver kan noget særligt. Så prøv dig frem og find den form for massage, som passer dig og dine behov bedst.