Gør det nemt at vænne dit barn til babymad

Det er ikke altid helt nemt at klare overgangen fra modermælk til babymad. Men før eller siden kan både mor og barn have brug for at få føde ad denne vej. Derfor kommer I altså ikke uden om, at I før eller siden er nødt til at vænne barnet til babymad. Når det er sagt, så kan det være en fordel at forsøge at gøre det så nemt for alle som muligt. Det vil nemlig lette byrden for både barn og forældre.

Få en babykasse

I stedet for at skulle ud at købe en masse forskellige babymad, så kan I vælge at få det leveret. I kan sagtens få helt velkendte og gode mærker, så som Semper. I slipper bare for at skulle købe ind i store mængder, når I er ude at handle. Det er altså én måde at gøre det hele lidt nemmere på.

Giv dit barn lidt ad gangen

Der er ingen grund til at forsøge at lære dit barn at spise babymad fra den ene dag til den anden. Faktisk kan det være en god idé at gøre overgangen mere blid ved at give dit barn lidt ad gangen.

I starten kan I altså primært give barnet modermælk. Så kan I vælge blot at erstatte et måltid med babymad. På den måde kommer barnet heller ikke til at undvære noget. Så kan I henad vejen begynde at give barnet flere og flere måltider i form af babymad.

Eksperimenter med forskellige smagsvarianter

Det er desuden vigtigt, at barnet vænner sig til smagen af rigtig mad. Derfor kan det også være en god idé at eksperimentere med forskellige smagsvarianter.

I starten er det ikke sikkert, at barnet er glad for helt nye smage. Derfor kan I starte med milde smagsvarianter. Så kan det sagtens være, at barnet senere kan lide nogle helt andre smagsvarianter.