Forny din sofa

Drømmer du om en ny sofa, men synes SU-budgettet af være en smule u-samarbejdsvillig? Så er der heldigvis råd at hente. Du kan nemlig give din sofa et helt nyt look, og du behøver ikke engang at betale dyre domme for det!

Der er masser af muligheder for at give din brune sofa en opdatering. Om du vælger at lave en helt ny sofa selv, om du ompolstrer stoffet eller dekorerer sofaen med dine egne motiver og mønstre, kan den fremstå splinter ny og blive endnu sejere, end dem du får med hjem fra en forhandler. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men hold på hat og briller, det kan sagtens lade sig gøre med et kreativt, legende og åbent sind.

En sofa er stuens hjerterum, den skal gerne kunne rumme både familie og venner, indbyde til ren afslapning og mange gode film på langs. Men en sofa må også gerne have karakter og være pæn at kigge på. Men hvad gør man, når budgettet kun lige rækker til rugbrødsmadder og pasta med ketchup? – Man gør det selv! Læs med her og dan dig et hurtigt overblik over, hvordan du giver din gamle sofa en overhaling.

Sådan laver du din egen sofa

Er din nuværende sofa lige til at smide ud, kan det være, du skal give dig i kast med at lave din egen – hvorfor ikke? Det er både sjovt og udfordrende, og hvis du godt kan lide at bruge dine hænder og udfolde dig kreativt, er det en opgave lige for dig! Men hvordan gør du?

Pallesofaen

Det skal dog nævnes, at det ganske vist ikke er synderligt nemt at lave en sofa som dem, du møder nede i Ilva, men ikke desto mindre kan du komme utroligt langt med et par paller og en symaskine. Vælger du at gå den budgetvenlige vej, kan du på DBA og Facebooks Marketplace findes tonsvis af personer, der sælger sine paller.

Nedslibning af pallerne

Når du har fået fingrene i de antal paller, som du mener virker passende, bør du slibe dem ned, så du ikke får splinter i fingrene eller flosser dit tøj, når du bevæger op og ned fra sofaen. Herefter kan du vælge at oliere pallerne, så de får en lækkert træ-look.

Mål og bliv inspireret

Dernæst bør du overveje, hvordan du gerne vil arrangere pallerne. Her kan du hente masser af inspiration på Pinterest eller Instagram. Når du har besluttet dig for, hvordan pallerne skal arrangeres, skal du tage målene på paller, så du på denne måde ved, hvor store dine hynder skal være.

Skumgummi-hynder

Når du har målene til dine hynder, skal du have fat i nogle skumgummiruller. De er ekstremt nemme at skære til, så de passer præcis til dine mål. Når du har beskåret din skumhynder, så de passer til pallernes mål, er det frem med symaskine. Anskaf dig det stof, som du gerne vil betrække skumgummiet med og mål herefter igen op.

Polstring af sofa-hynderne

Det anbefales, at du orienterer dig på nettet om, hvordan man syer betrækket, så det passer til dine mål. Er du dog ikke så tryg ved en symaskine, kan man på nettet bestille polstringen, som en fabrikant laver til dig. Herefter kan du glæde dig over, at du har lavet din helt eget pallesofa!