Find den perfekte børnecykel til dit barn her

Er du på udkig efter den perfekte børnecykel til dit barn? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Her på hjemmesiden finder du nemlig et godt udvalg af børnecykler, der alle er i høj kvalitet. En børnecykel er en fantastisk måde at få dit barn til at være aktivt og udendørs. Her er et par ting, du skal overveje, når du vælger en børnecykel til dit barn:

-Størrelse: Børnecykler fås i forskellige størrelser. Sørg for at måle dit barns højde og skridtlængde, inden du køber den.
-Stil: Børnecykler fås i forskellige stilarter, f.eks. mountainbike, BMX eller racercykel. Vælg den stil, der passer bedst til dit barns behov.
-Udstyr: Børnecykler har som regel enten enkelt- eller flertrinsgear. Tag hensyn til dit barns køreegenskaber, når du vælger det rigtige gearsystem.
-Bremser: Børnecykler har typisk enten en bremse eller en håndbremse. Igen skal du tage hensyn til dit barns kørefærdigheder.

Størrelsen på en børnecykel er alt afgørende

En af de vigtigste ting at overveje, når du skal vælge en børnecykel, er cyklens størrelse. Når du vælger størrelsen på din børnecykel, skal du tage hensyn til barnets højde og ikke til dets alder. Barnet skal kunne stå over stellet med begge fødder solidt på jorden. Når barnet sidder på sadlen, skal det kunne nå jorden med begge fødder. I en stationær stilling skal barnet også kunne holde styret med begge hænder og dreje det 90 grader uden at påvirke balancen og grebet. Køb aldrig en børnecykel, som barnet skal “vokse med”. En for stor cykel vil være svær at styre og kan derfor være farlig.

To typer af materiale til en børnecykel

Der er forskellige meninger om, hvilket cykelrammemateriale der er det bedste til en børnecykel. De fleste børnecykler på markedet er lavet af enten stål eller aluminium. Et stålstel er mere holdbart og stabilt end et aluminiumsstel, hvilket kan være en fordel, hvis dit barn stadig gynger lidt på cyklen. Til gengæld er stål tungere end aluminium, hvilket gør cyklen sværere at manøvrere. Der er med andre ord fordele og ulemper ved begge rammematerialer. Men du skal ikke gøre dig blind for materialet. Det vigtigste er, at cyklen passer til dit barn rent størrelsesmæssigt.