Er du og din familie klar til at få en hund?

Går du med en drøm om at blive hundeejer? Måske du allerede har stiftet familie og derfor skal have hele familiens struktur og behov naturligvis også passe ind i kæledyrsejer-livet. Er du af netop den grund i tvivl om, om du og din familie er klar til at få et kæledyr? Måske i ønsker at købe danskernes mest foretrukne kæledyr, hunden? Så kan du med stor fordel læse med her og blive meget klogere på, hvad det indebærer at have hund, så du kan vurdere, om i som familie er klar. Går du dog slet ikke med tankerne om at købe hund, kan du smutte forbi hverdagogfamilie.dk og læse om en masse andet spændende.

Tjekliste: kan jeg håndtere en hund?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du ved lidt om, hvad du helt grundlæggende kan forvente af dit kommende kæledyr. For hunde er det altså gældende:

  • Alder: langt de fleste hunde bliver omkring 8-15 år, og derfor er det altså også mange års investering, du gør i dit nye kæledyr.
  • Pleje: Alt efter, hvilken race du vælger, medfølger forskellige mængder af pleje. Hos langt de fleste racer skal du dog forvente både rengøring af mudderpoter, våde snuder samt oprydning i fældesæsonen. Derudover skal dens tænder renses, kløerne skal klippes og nogle racer kræver endda megen pelspleje.
  • Motion: Uanset hvilken race du vælger, kræver en hund mindst 2 timers daglig aktivering. Her er der tale om både daglige gåture og leg hjemme i stuen.

Altså er det at have hun ikke blot en leg, men derimod noget, der skal investeres meget tid og energi i.

Gør hunden til et fælles arbejde

En hund er altså et rigtig godt kæledyr for dig, der har en aktiv familie. Du vil få en ivrig legekammerat til dine børn, og du vil selv kunne få en god ven med på nogle gode, lange gåture. Samværet med hunden kan altså både være til stor glæde for dig og dine børn, men der er, som sagt, også mange forpligtelser i det at have hund. Der er forskellige opgaver, der skal klare, og i skal have afstemt, hvem der gør hvad. Du kan desuden sagtens lade dine børn deltage i pasningen og pleje af hunden, men du skal ikke overlade alt ansvaret til dem.