Dyrk din hobby

Det er vigtigt at vi giver os til at dyrke og gøre det man kan lide. Uanset om man bliver forældre, om man bliver gammel, så er det ikke en undskyldning for at dyrke en hobby. Det er en passion at man bibeholder sine hobbyer, fordi hobbyer har en faktisk evne til at man kan formå at fordybe sig i noget. Det at fordybe sig i noget er meget sundt for hjernen, fordi man ikke lader tankerne flakke rundt om alt muligt, som aftaler til bekymringer. Man kan sige at en hobby er en slags mindfullness øvelse. Mindfullness er en hvor man øver sin hjerne i at fokusere på én ting. 

Hvorfor er det så godt? 

Til daglig er vores hjerne vant til at have mange tanker i gang på samme tid. Hvis man aldrig giver hjernen pause for al tænkeriet, så er det, at man går hen og bliver stresset. Her er det, at mindfullness kan give det som hjernen er udefter. Nemlig ro. Du lærer at fokusere, fx på dit åndedræt. Hvilket også er effektivt, hvis man for eksempel har angst. 

Man bliver aldrig for gammel til sin hobby
Om end det er en fysisk sport, som er din hobby, såsom håndbold, så kan man aldrig blive for gammel til at dyrke sport. Måske niveauet ikke er som det plejer at være, men det er sundt at holde sig i gang.  Det holder hjerte-karsygedomme væk, og det styrker dine muskler og knogler.

Husk at bevæge dig

Men man kan også have en mere stillesiddende hobby. Det kan være at man godt kan lide at male biler, at strikke, at at tegne, at spille skak og meget andet. Her skal man sørge for, at at man får bevæget sig i minimum 60 minutter om dagen, i en moderat tempo. Det er sundt i forhold til, at man har fuld fokus på det man sidder og laver. Mange ryger tilbage i barndommen igen, da man sad med sine bedste forældre og gjorde det samme. 

Så hvis du har en hobby som du elskede at lave da du var yngre, så er det ikke for sent at starte op på det igen. Det kan også være, hvis det er et musikinstrument. Man er aldrig for gammel til at lære, og livet er for kort til at fortryde. Man kan også starte hobbyen op sammen med sine børn, de vil helt sikkert finde det hyggeligt, at sidde og være kreativ sammen med sine forældre. Det vil skabe hygge og ro, og skabe gode minder.