Brandstige – forskellen mellem liv og død

Bor du i et hjem med en 1. sal? Ønsker du den ultimative sikkerhed i tilfælde af brand – også på 1. sal? Så bør du anskaffe dig en brandstige.

Man ved aldrig, hvornår man får brug for en brandstige, og i det øjeblik du står og har brug for en, vil du sætte pris på, at du valgte at investere i en. En brandstige kan være forskellen på liv eller død, hvis du har en 1. sal. En brandstige kan være med til at øge sikkerheden i dit hus, da det giver en flugtvej til din 1. sal.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her en perfekte brandstige til første sal.

Vælg den helt rigtige brandstige

Der findes to forskellige slags brandstiger, og det er derfor vigtigt, at du finder den helt rigtige. Den fastmonterede brandstige har den fordel at i tilfælde af brand, skal du ikke tænke på at montere stigen i vinduet. Til gengæld kræver den at blive monteret på muren, og mange vil mene, at den måske ikke ligefrem pynter på bygningen. Den sammenklappelige brandstige fylder ikke meget og kan placeres flere steder. Denne kræver til gengæld lidt ekstra tid at finde frem og montere i vinduet. Begge modeller er dog i yderst høj kvalitet, og det er derfor helt ligegyldigt, hvilken type du vælger.

Sådan anvender du din brandstig

Den sammenklappelige brandstige skal hænges over vindueskarmen med de kraftige kroge, den er forsynet med. I denne position er den låst og sidder fast. Den har desuden afstandsklodser mod væggen, så den også er stabil, når du klatrer ned af den. Denne type brandstige kan sagtens placeres under sengen eller i et skab. Det er dog vigtigt at tjekke, om vindueskarmen ikke er for dyb til at stigen kan hænges over den. Undersøg desuden, hvad en maximale belastning er på den stige, du køber. Hvis du har børn, er det betryggende at vide, at brandstigen kan klare vægten af både dig og dit barn. Du bør også prøve brandstigen, så snart du har købt den, så du ved, hvordan den fungerer og er tryg ved at bruge den, hvis uheldet er ude.