Børn og grænser

Børn er simpelthen en sådan fantastisk skabning, at de kan hjælpe på mange ting. Et er, at de er så umiddelbare, så de giver en masse grin og en masse smil. De skaber glæde i hverdagen. Og børn har nemlig den fantastisk effekt, at de automatisk går ind og fjerner de bekymringer man render rundt med, i de øjeblikke man er sammen med ens børn. Se mere her. Så når man er sammen med sine børn kan man slippe bekymringerne til senere, og være til stede i nuet med sin familie. 

Giver motion

Hvis vi ikke havde børn, har vi kun os selv at tage hensyn til. Men når man har børn, så skal de hentes og de skal bringes i skole eller i institutioner. Måske de også dyrker sport, og så skal de dertil og hjem igen. De sørger for at holde os forældre igang, så vi ikke bare kan lægge og dovne den på sofaen. Derudover har man en forpligtigelse overfor dem, og generelt fylder ens børn meget i ens dagligdag. 

Man lærer sine egne grænser at kende

At få børn er ikke bare ren lutter lagkage. Der følger også bekymringer og en masse frustration, måske vrede med. Børn er forskellige, og vi forældre opdrager forskelligt. Nogle børn kan have psykiske eller fysiske udfordringer, som man ikke som forældre har en direkte indflydelse på. Men Heldigvis er de fleste af vores børn ganske normale, og det er normalt at de prøver at finde vores grænser, som kan skabe vrede og frustrationer, hvor man lige skal tælle til 10 inden i sit hovede. Men det er en del af opdragelsen, og for de flestes vedkommende, så er der heldigvis mere glæde, end der er frustrationer. 

Bekymringer

Mange forældre føler også en vis bekymring, hvis barnet for eksempel går hen og bliver syg, Lige pludselig føler man angsten for at miste! Hvilket ikke er en særlig sjov følelse man sidder med som forældre. Nu er det nemlig ikke kun sig selv man skal tage hensyn til. Det kan være svært at finde grænsen for, hvor bekymret man skal og bør være. Derfor ser man også ofte forældre være meget overbekyttelse og pylrede, fordi man så gerne ville hjælpe. Det er en frustrerende situation, fordi man som forældre ville ønske, at man kunne påtage sig al smerte og sygdom, til dig selv. Men det er desværre ikke muligt. Heldigvis bliver børnene hurtigt store, og bliver bedre robuste. Hvis vi forældre skal lære at kunne slappe af.